24 Nisan 2012 Salı

FAZIL SAY'A VEDA

Fazıl Say'ın hakkında açılan soruşturma sebebiyle  ülkeyi terk etme kararına ilişkin paylaşımını okuyunca gözlerime inanamadım.Dünyada sayılı sanatçılar arasında gösterilip saygı gören bir insan 2012 Türkiye'sinde 'Ateist'olduğu için soruşturmaya uğruyor.Türkiye için uluslararası arenada bir utanç kaynağı daha.Hiç vakit kaybetmeden bir çok yabancı gazetede bu soruşturmaya oldukça geniş yer verilmiş.Gittiği yerde kültürel ve sanatsal bir artı katarken muhtemel beyanatları ile Türkiye'yi yaralayacağı kesin.

Aslında şaşırmamak lazım.Güzel memleketimde neyin doğru neyin yanlış olduğu konusunda kantarın topuzu çoktan kaçtı.Sivas katliamında beraat eden çok inançlı! katiller için hayırlı olsun denilirken,Fazıl Say'ın kendi şahsi sosyal paylaşım sitesinde ateist olduğunu beyan etmesi halkı tahrik etmek olarak yorumlanıp soruşturma açılıyor.

Çocuk tecavüzcüleri adalet sisteminin adaletsiz boşluklarından faydalanıp , bütün suçu satılan bir kız kız çocuğunun rızasına! atıp aklanıveriyorlar.Sorsanız onlar da inançlıdır,allahtan korkuları tamdır.

Bu memlekette herkes inancını açıkça beyan etme hakkına sahip değil midir?İnanmak kadar inanmamak da kişisel bir tercihtir.Mevcut düzene muhalif olduğunu sürekli dile getiren Say'ı tanrıya inanmıyor olduğunu beyan ettiği için yargılamak,Sivas katliamında "allah allah"nidalarıyla diri diri insan yakanlara hedef göstermekten başka bir şey değildir.Bu durumda Fazıl Say'ı memleketi terk ediyor diye kim suçlayabilir.Ya da kim bu saatten sonra  ne  kendi canını , ne de kızının canını koruyabileceğinin garantisini verebilir?

Üzgünüm,öfkeliyim..Dahası yoldan geçen on kişiden dokuzunun giderse gitsin diyecek kadar umursamaz birer robota dönüştüğünün farkındayım.Kim bilir vatanı terk etmeye zorlanacak sıradaki muhalif  aydın,sanatçı ya da yazar kim ?

Yolun açık olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder