1 Mart 2012 Perşembe

DUKAN YEMEKLERİ


Dukan diyeti ile ilgili sorulan soruların başında , protein ve sebze günlerinde hangi yemeklerin ne şekilde hazırlanabileceği geliyordu.Bundan önceki yazılarımda bu uzun soluklu ve %100 başarı vaadeden diyetin uygulama şekline ilişkin tüm detayları sizlerle paylaşmıştım.Sonrasında diyeti uygulayan arkadaşlarım da öğünlerle ilişkin detaylar isteyince bir kaç örnek yemek  ile işinizi kolaylaştırmak ve diyetinizi daha keyifli daha katlanılabilir bir hale getirmek istedim.

Saf Protein Günü Yemekleri :

  • Yoğurtlu mini köfte çorbası : Sürekli ızgara yemekten sıkılırsanız imdadınıza yetişecek harika bir çorba.Pirinçsiz hazırlayacağınız yayla çorbasına mini köfteler ilave ederek gayet basit ve lezzetli bir çorba elde edebilirsiniz .
  • Fırında kaşarlı köfe : Hazırlayacağınız biraz büyükçe köftelerin üzerine kolay eriyebilen kaşar peyniri rendeleyip fırına verebilirsiniz.Dukan diyetinde karbonhidrata yer olmadıgı için köfteye ekmek ilave edilemiyor . Köfte harcının daha kıvamlı , lezzetinin daha yoğun olmasını isterseniz içine biraz yulaf ezmesi ilave edeblirsiniz.
  • Soğanlı dana sote : Yağsız dana kuşbaşıyı , soğanları yemeklik olarak doğrayıp biraz sıcak su ve salça ile düdüklü tencerede yaklaşık 30 dk pişirdiğinizde çok lezzetli bir sote yapabilirsiniz.
Şimdiye kadar belirttiğim yemekler saf protein gününde ızgara yemek istemediğinizde diyetinizi bozmadan biraz değişiklik yapmanızı sağlayacak yemekler.Esas yaratıcılık protein+sebze günlerinde başlıyor.Farklı sebzelerle kendinize mükellef sofralar hazırlayabilirsiniz.Üstelik Dukan'ın kurallarını zerre kadar zedelemeden :

Saf Protein+Sebze  Günü Yemekleri :
  • Sütlü sebze çorbası : Sevdiğiniz sebzeleri tencerede haşlayın.(Patates hariç)Dilerseniz içine et-tavuk suyu ya da bulyon ekleyebilirsiniz.Sebzeleri blender dan geçirip çok sulu olmayan bir kıvama getirin.İçine kremalı tadında olması için biraz süt ilave edin.Tuzunu,baharatını kendi zevkinize göre belirleyin.
  • Fırında peynirli mantar: Sebze gününde ızgaranıza eşlik edecek,lezzetli bir granitür..Mantarları yıkayıp fırın tepsisine dizin ,üzerlerine de sevdiğiniz bir çeşit peynir,tuz ve karabiber ekleyin.15-20 dk. içinde hazır !
  • Ispanak kavurmalı biftek : Teflon tavada ıspanakları iyice suyunu saldıktan sonra üzerine bir miktar süt ve tuz ekleyerek kavurun.Diğer tarafta pişireceğiniz biftelerin üzerini ıspanak ile kaplayıp çok kısık ateşte 5 dk. lezzetlerin birbirine karışması için pişmeye bırakın.
  • Yumurtalı Pırasa Kavurması : Pırasaları çok küçük doğrayıp teflon tavada güzelce kavurduktan sonra üzerine yumurta kırıp karıstırın.Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servise hazır hale getirin.
  • Genelde herkesin sevdiği sarımsaklı yogurtlu samizotu salatasını da unutmayın.Sebze gününde dilediğiniz kadar bu salatadan tüketebilirsiniz.
  • Sütlü mantar çorbası : Farklı mantarları küçük parçalara ayırıp haşlayın.Ben kültür mantarını çok sevmiyorum , istediğim yoğun alabilemk için genelde istiridye ya da kestane mantarı kullanıyorum aklınızda olsun.Mantarlar piştikten sonra blenderdan geçirip ,üzerine süt ve baharat ekleyin.İşte size ana yemek öncesinde , kremalı mantar çorbasına yakın lezzette bir Dukan çorbası :)
  • Menemen ve çılbır da et yemekten bıktıgınızda öğününze renk katacak seçimler olabilir..
Öğünler,yemekler,irade vs. diyet yaparken önemli şüphesi.Ancak bedeninizle daha barışık olmak için çıktığınız bu yolda en çok ihtiyacınız olacak şey , sizi motive edecek birinin varlığı.Halinizden anlayacak birinin bıkıp usanmadan , gün içinde neler yediğinizi , o hafta ne kadar kilo kaybettiğinizi sizinle paylaşıyor ve sizi devam etmek için cesaretlendiriyor olması çok önemli.Asla yalnız olduğunuzu düşünmemelisiniz.Motivasyon düştüğünde ilk sarıldığımız jan janlı çikolata paketleri oluyor unutmayın.

Her türlü sorunuz için bu blog aracılığı ile benimle irtibatta olabilirsiniz.

Kolay gelsin :)











2 yorum:

  1. Damak'ın arkasından bu yazı :((

    YanıtlaSil
  2. Googleda dukan ile ilgili bişeyler ararken buldum sizi,çok güzel bir sayfanız var öncelikle tebrik ederim:)İLk bulduğum yazı şubat 2011 de dukan diyetindeki seyr evresi hakkındaydı. sonra yazılarınızı biraz daha inceleyince martta tekrar başladığınızı gördüm 2012de.size sorularımolacak 1seneden uzun süre geçmiş :)
    1- bu süreç nasıl devam etti.
    2-siz kurallarına uyabildiniz mi?
    3-gerçekten 3 ve 4.evreyi tamamlayabildiniz mi?
    yaniaslında kısacası motivasyon için bu sorumun cevabı benimiçin önemli:)aslında bir yazı başladığında geçen seneden bu seneye dukan diyeti diye bişey yazsanız süper olur:)bende facebook sayfamda paylaşırım. soranlar çok:)
    benim 11.günüm 3.5kilo verdim. hedefim 56 olmak:)
    kocaman sevgiler gönderiyorum. Bu uzun soru için kusura bakmayın heyecan yaptım birden:)
    Ben şeker kurabiyeci selda:)

    YanıtlaSil