8 Mart 2011 Salı

Emekçi Kadınlar Günü

Bugün 8 Mart ,

Sabah cep telefonuma gelen bir mesaj buz gibi , karlı bir İstanbul sabahında yüzümde hoş bir tebessüm oluşturdu .' Emekçi kadınlar günün kutlu olsun'. Ne kadar anlamlı bir mesaj diye geçirdim içimden -kadın emekçidir- hem de hayatın her safhasında.

Hayatın rutin akışı içinde rollerimiz çeşitli,omuzlarımızdaki yükler ağırdır şüphesiz.Bin bir özveri ile kurulan sistem tıkır tıkır işlemeli,hem ofiste hem de evde herkes mutlu olmalı,mutlu edilmelidir.Kadın için hayat koskocaman bir telaştan ibarettir çoğu zaman..Yetişmesi gereken bir proje,geç kalınmaması gereken bir toplantı,yakalanması gereken bir araç,bir türlü bitmeyen bir alış veriş ,  organize edilmeyi bekleyen onlarca iş vardır ajandamızda.Hepsinin de üstesinden geliriz,ne de olsa kadın planlı ve programlı olmak zorundadır.Yoksa 7 gün-24 saat asla yetmez.

Bazılarımız şanslıyızdır.Takdir edilir,sevgi&saygı görürüz.Hayata daha bir heyecanla sarılıp,daha hızlı koşup ,daha fazla yol almaya çalışırız.

Bazılarımız ise şanstan yana nasibini almamıştır.Mutsuzlukla örülmüş bir hayatın son buluşu ana haber bültenlerine konu olur.Hayat arkadaşı ! tarafından şiddet gören,hakarete uğrayan , canına kastedilen bahtsız ve sahipsiz kadınlardır onlar.Yine mi demekten başka bir şey gelmez elden.Yine mi kimseler sahip çıkamadı zavallıya diye hayıflanırız ekran başında.Tüm yapabildiğimiz bundan ibarettir.

Kadın olmak başlı başına bir lütuftur.Kadınlığımızı yaşayabildiğimize sürece...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder