27 Şubat 2011 Pazar

KABATAS ERKEK LİSESİ RAKI&BALIK FESTIVALI

HAYATA KÜÇÜK BİR MOLA

Ocak ayında geleneksel rakı&balık festivaline ait fotoğraflar facebook da paylaşılırken albüm adı 'Hayata küçük bir mola 'olarak belirtilmiş.Ayda bir kez Kabatas Erkek Liseli dostlarımızla Çiçek Pasajında  yaptıgımız kaçamak bundan daha iyi tanımlanamazdı.Hayatın tüm telaşlarını , omuzlardaki yükleri , belki hüzünleri askıya alıp , vur patlasın çal oynasın havasında geçen o çok kıymetli akşamlar..60'lı yılların mezunlarından 2000'li yılların mezunlarına kadar geniş bir yaş aralığında olan ,150 kadar katılımcının sadece 'Kabataş Erkek Lisesi'ortak paydasında buluşup , belki ilk kez tanışıp , bu kadar coşkuyla kadeh tokuşturması ne büyük mutluluk!

Bu gecelere ilk katıldığımdaki tedirginlimi anımsıyorum.Kolay değil , 90'lı yılların sonlarına kadar hiç kız öğrenci mezun etmemiş, hatta kızların kabulüne uzun süre karşı çıkmış bir 'Erkek Lisesiler' cemiyetine girebilmek.Üstelik bu cemiyette 150 kadar erkek mezuna en fazla 15-20 bayan katılımcı düşüyorken ...

Oysa , sandıgımızın tam tersine  büyük bir nezaket ve içtenlikle karşılaştık.Sofralarda en güzel köşe bize ayrıldı,en öncelikli ve özel servis bize sunuldu,kahveler çifter çifter geldi,sigaralar yarışarak yakıldı :)Hatta küçük süprizler bile sunuldu azınlıkta olan bayan mezunlara.Ocak yemeğinde KEL Rakı Balık Festivali yazılı camdan yapılmış bir küp ve birer kırmızı gülümüz vardı mesela :)Yeni ve eşsiz dostlar,abiler,kardeşler edindik.

Yaşasın 'KABATAŞ ERKEK LİSESİ'nin bayan mezunu olma ayrıcalığı!

2 yorum:

  1. Sevgili Aslı,
    Okurken bu kadar heyecan ve gurur duyma imkanını bulamayabiliyor insan. Rekabetin ve hedeflerin içinde bir çırpıda bitiyor lise yılları... İşte tam da burada başlıyor işin keyif ve gurur yanı. Evet " Hayata Bir Mola" vererek buluşuyoruz. O AN ları paylaşmak için... Ve bu paylaşılanların dile getirilmesi de anca bu kadar lezzetli olur...Yaşamlarımızda birbirimize köprü olduğu için KABATAŞ ERKEK LİSESİ 'ne ayrı bir sevgi ve saygı duyuyorum. Bu sevginin dile getirdiğin için de çok teşekkür ederim.
    Sevgi ve saygılarımla,

    Vedat Aşkın '90

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Vedat Abi,

    Öncelikle yorumlarınızın benim için çok kıymetli oldugunu belirtmeliyim.

    Ben de ,böyle bir organizasyona ön ayak olup,nice güzel paylaşımlar için vesile olmanızdan dolayı sizin nezninizde tüm emeği geçenlere teşekkür ederim.Bizler bir arada oldukça,yazılarıma devam edeceğim :)

    Sevgilerimle
    Aslı

    YanıtlaSil